5 Συμβουλές για λευκές ζώνες.

Το να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο Brazilian Jiu-Jitsu μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για να μην τα παρατήσετε εύκολα. Τους πρώτους μήνες μπορεί να νιώσετε συγχύσμενοι από τις τεχνικές και τους κανόνες και να μην είστε σίγουροι σε τι πρέπει να εστιάσετε. Ακολουθούν 5 συμβουλές για να επιβιώσετε και να ευδοκιμήσετε ως λευκή ζώνη:

Μην ανησυχείτε να είστε οι καλύτεροι. Θυμηθείτε ότι όλοι ήταν μια λευκή ζώνη κάποια στιγμή, και χρειάζεται χρόνος για να προχωρήσετε στο BJJ. Επικεντρωθείτε στη μάθηση και στη βελτίωση παρά στη νίκη.

Δώστε προσοχή στον προπονητή σας και δουλέψτε πάνω στα βασικά. Το BJJ είναι χτισμένο σε ισχυρές βάσεις, επομένως βεβαιωθείτε ότι εστιάζετε στις θεμελιώδεις κινήσεις και θέσεις.

Κανε ερωτησεις. Μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή διευκρίνιση από τον προπονητή σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε και να βελτιωθείτε.

Μην αποθαρρύνεστε όταν σας παίρνουν ταπ (υποταγή) . Είναι ένα φυσικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας και μια εξαιρετική ευκαιρία να αναλύσετε τι πήγε στραβά και πώς μπορείτε να βελτιωθείτε.

Μείνετε συνεπείς. Όσο περισσότερο προπονείστε, τόσο πιο γρήγορα θα βελτιωθείτε. Φροντίστε να παρακολουθείτε με συνέπεια τα μαθήματα και να ασκείτε τις τεχνικές που έχετε μάθει.

Εστιάζοντας σε αυτά τα πράγματα, όχι μόνο θα επιβιώσετε τους πρώτους μήνες σας ως λευκή ζώνη, αλλά και θα προετοιμαστείτε για επιτυχία καθώς συνεχίζετε το ταξίδι σας στο BJJ.

Μην ξεχνάτε να περνάτε καλά.
Το ταξίδι σας είναι μεγάλο.

Scroll to Top