Το ΕΓΩ στο brazilian jiu jitsu.

– Πριν μπεις μέσα στην σχολή άσε το ΕΓΩ σου έξω.

-Αν δεν μετριασεις το ΕΓΩ σου θα τα παρατήσεις.

-Ο αντίπαλος σου είναι ο δάσκαλος σου, το ΕΓΩ σου είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

Αυτές είναι οι πιο συχνές φράσεις που ακούμε συνέχεια. Ας δούμε τι πραγματικά σημαίνουν όλα αυτά.

Brazilian jiu-jitsu

Το brazilian jiu jitsu είναι μια μορφή πάλης υποταγής η οποία είναι άκρως ρεαλιστική. Είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο κυρίως για την αποτελεσματικότητα του από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την σωματική διάπλαση και δύναμη να ανταποκριθουν σε μια μάχη σώμα με σώμα.

Κοινώς, ένας άνθρωπος που φαινομενικά είναι αδύναμος χρησιμοποιώντας τις τεχνικές μπορεί να ελέγξει και να υποταξει έναν πιο μεγαλόσωμο και δυνατό άνθρωπο.

Προσωπικότητα

Η λέξη προσωπικότητα προέρχεται από την λατινική λέξη περσονα που σημαίνει ( μάσκα-προσωπείο). Οποία λέξη και να χρησιμοποιήσεις για να προσδιορίσεις το ποιος-α είσαι είναι ψεύτικη ( μάσκα)

Είμαι – όμορφος, έξυπνος, δυνατός, άσχημος, μορφωμένος, κοντός, μαχητής, πλούσιος, σοφός, χαζός

Είμαι – γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος,βασιλιάς, μάγειρας κτλπ.

Οποιοδήποτε ορισμό προσπαθήσεις να τοποθετήσεις πάνω σε αυτό που ΕΙΣΑΙ είτε για να προσθέσεις είτε για να αφαιρέσεις αξία είναι μια ( μάσκα)

ΕΓΩ

Το ΕΓΩ είναι αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε.

Το ΕΓΩ είναι η ψευδαίσθηση που έχουμε δημιουργήσει ή μας έχουν δημιουργήσει γύρω από τον εαυτό μας. Μια ψεύτικη εικόνα που προσπαθούμε συνεχώς με πολύ κόπο και πόνο να προστατέψουμε.

Είναι μια μάσκα που φοράμε και φοβόμαστε να αφαιρέσουμε γιατί νομίζουμε πως μέσα από την μάσκα είμαστε ευάλωτοι και τρωτοι. Την φοράμε τόσα πολλά χρόνια που έχουμε ξεχάσει πως είναι το αληθινό μας πρόσωπο.

Άσε το ΕΓΩ σου έξω

Διέγραψε τα όλα. Μπες μέσα κενός. Σαν μια κόλλα λευκό χαρτί. Άσε έξω τους τίτλους, τα πλούτη, την φήμη σου, την μιζέρια σου, τα παράπονα σου, τις φοβίες σου, τις ανασφάλειες σου και γίνε ξανά μαθητής.

Καθώς βγάζεις τα ρούχα σου για να βάλεις την στολή άσε μαζί και όσα σε βαραίνουν και όσα προσπαθείς να προστατέψεις. Νιώσε ξανά ελεύθερος, νιώσε ξανά παιδί.

Το μόνο που σε εμποδίζει από την ελευθερία του λάθους και της μάθησης είναι πως συγκρατεις μια σκέψη του ποιος είσαι.

Όταν βάζεις την στολή και μπαίνεις μέσα στον χώρο προπόνησης δεν ενδιαφέρει κανέναν και δεν φαίνεται πουθενά το πόσα χρήματα έχεις στην τράπεζα, εάν έχεις 200 υπάλληλους, εάν είσαι πρωθυπουργός η ένας απλός εργάτης.

Αυτό είναι το brazilian jiu jitsu που αγάπησα.

Όσο για την πολυπόθητη μάσκα σου μην φοβάσαι, θα είναι εκεί για να την ξανά φορέσεις όταν θα φύγεις και θα σε δει ο υπόλοιπος κόσμος αλλά και πάλι να θυμάσαι ότι είναι απλά μια μάσκα και η μάσκα δεν είναι ΕΣΥ.

Scroll to Top