Πώς να επιλέξετε μια σχολή Brazilian jiu-jitsu

Όταν πρόκειται για την επιλογή μιας ακαδημίας Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) για προπόνηση, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη περισσότερα πράγματα εκτός από την τοποθεσία και το κόστος. Μια σωστή σχολή πρέπει να είναι ένα μέρος με υποστηρικτο περιβάλλον όπου αισθάνεστε άνετα , και όπου μπορείτε να αναπτυχθείτε τόσο πάνω στην τέχνη όσο και ως άνθρωπος. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε μια ακαδημία BJJ:

Ψάξτε για μία σχολή με καλή φήμη. Κάντε λίγη έρευνα και ρωτήστε για να δείτε τι έχουν να πουν άλλοι άνθρωποι για διαφορετικές σχολές. Αναζητήστε μία σχολή που έχει τη φήμη ότι είναι φιλόξενη, υποστηρικτικη και καλά οργανωμένη.

Να επιλέγεις να βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτούς που σε εμπνέουν.

Εξετάστε το στυλ διδασκαλίας και τη φιλοσοφία των εκπαιδευτών. Διαφορετικές ακαδημίες μπορεί να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία του BJJ, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε μια που να ευθυγραμμίζεται με το μαθησιακό σας στυλ και τους στόχους σας.

Προσοχή στην κουλτούρα της ακαδημίας. Η κουλτούρα μιας ακαδημίας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην προπονητική σας εμπειρία. Αναζητήστε μια σχολή που εκτιμά το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την προσωπική ανάπτυξη.

Παρατηρήστε τους άλλους μαθητές της ακαδημίας. Η εκπαίδευση με μια υποστηρικτική και παρακινημένη ομάδα ανθρώπων μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο ταξίδι σας στο BJJ. Αναζητήστε μια σχολή όπου οι άλλοι μαθητές είναι φιλικοί και φιλόξενοι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να δείτε εάν η φιλοσοφία της σχολής είναι κοντά στα δικά σας πρότυπα.

Το brazilian jiu-jitsu είναι μαραθώνιος, όχι sprint.

Σκεφτείτε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας. Θέλετε να αγωνιστείτε σε τουρνουά BJJ; Θέλετε να ανοίξετε τελικά τη δική σας ακαδημία; Σκεφτείτε τι ελπίζετε να επιτύχετε μέσω της προπόνησής σας στο BJJ και αναζητήστε μια σχολή που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτούς τους στόχους. Μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε τους στόχους αυτούς με τον δάσκαλο σας ώστε να μπορεί να σας κατευθύνει και να σας καθοδηγήσει με τον σωστό τρόπο.

Τελικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις μια ακαδημία που να σου ταιριάζει. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές σχολές πριν πάρετε μια απόφαση και μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις και να γνωρίσετε τους εκπαιδευτές και άλλους μαθητές. Με τη σωστή νοοτροπία και τη σωστή ακαδημία, μπορείτε να επιτύχετε σπουδαία πράγματα στο ταξίδι σας στο BJJ.

Scroll to Top